Being kind is cool

design element

Ieder kind verdient een cadeau op 5 december!

Vanaf begin november nemen bij 1 op de 9 kinderen in de grote steden in Nederland de zorgen en stress weer toe. Op het Sinterklaasjournaal vertelt de Goedheiligman over pakhuizen vol cadeautjes. De speelgoedgidsen vallen op de deurmat. En op school wordt aandacht besteed aan gekregen schoencadeautjes en het maken van verlanglijstjes.

Voor kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede is een cadeautje of snoepgoed op Sinterklaasavond helemaal niet vanzelfsprekend. Is een verlanglijstjes niet aan de orde. Het is niet uit te leggen dat de Goedheiligman hun huisje voorbij rijdt, terwijl vriendjes en klasgenootjes wél cadeautjes krijgen. De impact op de sociale en emotionele ontwikkeling van een kind is hierdoor groot. De zorgen en stress nemen toe bij het hele gezin, een kind raakt in een sociaal isolement en dat zorgt vaak voor uitsluiting.

Stichting Sintvoorieder1 zet zich in om deze gezinnen te ontzorgen en om een glimlach te toveren op het gezicht van deze kinderen (en hun ouders!) op pakjesavond. Want ieder kind verdient het om gezien te worden op 5 december.

Onze pakhuismedewerkers stellen het hele jaar door met de grootste zorg voor ieder kwetsbaar kind een Sinterklaascadeaupakket samen, schrijven met aandacht een mooi gedicht en met heel veel liefde worden de cadeautjes met het snoepgoed ingepakt. Met een groot team van vrijwilligers en vele zakelijke en maatschappelijke vrienden en donateurs is ons doel om in 2022 maar liefst 22.500 kinderen, verspreid over Nederland, blij te maken. Wil je weten hoe jij kan helpen? Kijk en lees snel verder.

Ben je benieuwd hoe het er aan toe gaat in ons pakhuis? Bekijk deze video waarin Esther een rondleiding geeft aan Sinterklaas!

Word vrijwilliger

Kom helpen als pakhuismedewerker

Sintvoorieder1 in cijfers 2022

Vrijwilligers
0
cadeaupakketten
ingepakt
Chocoladeletter
0
witte, melk en pure
chocoladeletters
Vrijwilligers
0
meters
cadeaupapier
Vrijwilligers
0
vaste
vrijwilligers

Help Stichting Sintvoorieder1 en doe eenmalig een donatie:

Wil je ons periodiek steunen? Klik hier om een periodieke donatie te doen.

Meld je aan als vrijwilliger

We hebben heel veel handjes nodig voor het sorteren en inpakken van cadeautjes. Kom een dag of avond helpen als medewerker in ons pakhuis!

Doneer een cadeau

Doneer nieuw of speelgoed waar nog niet mee gespeeld is. Ook snoepgoed is heel erg welkom.

Word donateur

Met jouw eenmalige of periodieke bijdrage word je donateur en kunnen wij meer Sinterklaascadeautjes inkopen.

Newsletter

Meld je aan voor de nieuwsbrief