Bestuurslid gezocht?

Sintvoorieder1

BESTUURSLID SECRETARIS (M/V)

Voor ieder kind een Sinterklaaskado!

Ben je op zoek naar een veelzijdige bestuursfunctie? Vind je het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn? Kom dan een inspirerende en zingevende vrijwilligersfunctie vervullen bij Sintvoorieder1 en maak het verschil!

Wist je dat er in Nederland 1 op de 9 kinderen in armoede opgroeit en geen  Sinterklaas kan vieren, omdat er thuis geen geld voor is? In 2019 (ons jubileumjaar) hebben wij 10.000 kinderen een Sinterklaas (kado) pakket kunnen geven. Deze kinderen wonen in de volgende  4 regio’s waar we werkzaam zijn; Haaglanden, Amsterdam, Rotterdam en Arnhem.

Kom jij ons bestuur versterken in 2020, om juist nu ervoor te zorgen dat ook dit jaar alle kinderen, ook die getroffen zijn door de financiële impact, of de instabiele thuissituatie, door bijvoorbeeld de Corona crisis, een mooi Sinterkaaskado ontvangen?

Stichting Sintvoorieder1 vindt dat elk kind meetelt en elk kind gezien dient te worden, iedereen is lief geweest op 5 december en verdient een mooi kado! Juist dit jaar kunnen wij het verschil voor kinderen in Nederland maken!

Functieprofiel: Bestuurslid (Secretaris)
Wij zoeken een bestuurslid (secretaris) die goed kan samenwerken, netwerken en organiseren. Belangrijk is een integer en sociaal hart en dat je proactief aanwezig bent in ons bestuur.

Onze secretaris is ook het geheugen van onze organisatie. Deze secretarisfunctie is een van de bestuurlijke pijlers van onze stichting. De secretaris draagt de verantwoordelijkheid voor het verzamelen, ordenen en opbergen van informatie. 

Werkzaamheden:

  • Meedenken en -werken aan de planning en realisatie, zodat op 5 december alle kinderen in onze regio's, die aangesloten zijn bij de Voedselbank en/of in een opvang tehuis verblijven een Sinterklaaskado krijgen;
  • Het opstellen van het jaarplan 2020;
  • Maken van het jaarverslag, samen met penningmeester en voorzitter;
  • Het maken van het huisreglement van onze stichting;
  • Samenstellen van de agenda voor de bestuursvergaderingen i.s.m. de voorzitter;
  • Het samen met de voorzitter voorbereiden van de vergaderingen;
  • Notuleren van bestuursvergaderingen inclusief archivering;
  • Zorgen voor de voorbereiding en opvolging van de acties van de bestuursleden.
  • Het waken over de nieuwe structuur  (opzet organisatie) van de stichting en het aanbrengen een innovatieve focus binnen de nieuwe structuur.

Jouw profiel:
Je bent enthousiast, proactief, een teamspeler en hebt een "handen uit de mouwen, voeten in de klei"-mentaliteit.
Je doet wat je zegt en zegt wat je doet, m.a.w. je hebt transparantie hoog in het vandaal staan. 

Een netwerk en/of frisse ideeën hoe wij onze stichting beter kunnen profileren en organiseren zijn zeer welkom. Daarnaast is het hebben van de juiste mix tussen betrokken en zakelijk welkom.

Je bent jaarlijks van januari tot en met eind oktober periodiek beschikbaar voor bestuursvergaderingen en voorbereidende werkzaamheden.
De bestuursvergaderingen zijn 1x per 5/6 weken.

Vanaf half oktober tot en met half december kun je intensieve aandacht geven aan de stichting, m.a.w. aanwezig zijn bij inzamel- en inpakdagen en er zorg voor dragen dat de doelen van de stichting behaald worden.  

Wij bieden:
Een gezellig en inspirerend bestuur gevestigd in de regio Den Haag en contacten met organisaties en individuen die zich bezig houden met sociaal-maatschappelijke thema's.

Naast een bestuur, werkt er een enthousiast en gepassioneerd kernteam van 20-25 vrijwilligers bij onze stichting die allemaal een vrijwilligersfunctie bekleden.

Iedereen die meewerkt aan Sintvoorieder1 doet dit op volledig vrijwillige basis.

Meer informatie:
Voor meer informatie zie www.sintvoorieder1.nl, of neem contact op met  Loes Hellemons (Loes@sintvoorieder1.nl) of Esther Blom (Esther@sintvoorieder1.nl).

Interesse?
Mail ons je CV, met een korte motivatie voor 28 mei 2020, naar info@sintvoorieder1.nl.