Bestuurslid gezocht?

Sintvoorieder1

 Bestuurslid (Communicatie) stichting Sintvoorieder1 (m/v)                       

Voor ieder kind een Sinterklaaskado!

Ben je op zoek naar een veelzijdige bestuursfunctie? Vind je het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn? Kom dan een inspirerende en zingevende vrijwilligersfunctie vervullen bij Sintvoorieder1 en maak het verschil!

Wist je dat er in Nederland 1 op de 9 kinderen in armoede opgroeit en geen Sinterklaas kan vieren, omdat er thuis geen geld voor is? In 2019 (ons jubileumjaar) hebben wij 10.000 kinderen een Sinterklaas (cadeau)pakket kunnen geven. Deze kinderen wonen in de volgende  4 regio’s waar we werkzaam zijn; Haaglanden, Amsterdam, Rotterdam en Arnhem.

Kom jij ons bestuur versterken in 2020, om juist nu ervoor te zorgen dat ook dit jaar alle kinderen, ook die getroffen zijn door de financiële impact, of de instabiele thuissituatie, door bijvoorbeeld de Corona crisis, een mooi Sinterkaaskado ontvangen?

Stichting Sintvoorieder1 vindt dat elk kind meetelt en elk kind gezien dient te worden, iedereen is lief geweest op 5 december en verdient een mooi kado! Juist dit jaar kunnen wij het verschil voor kinderen in Nederland maken!

Functieprofiel: Bestuurslid (COM)
Wij zoeken een bestuurslid (COM) die goed kan samenwerken, netwerken en organiseren. Belangrijk is een integer en sociaal hart en dat je proactief aanwezig bent in ons bestuur

Hij/zij heeft aantoonbare ervaring of affiniteit met communicatie en marketing en is creatief van aard. Het bestuurslid is de schakel in de interne én externe communicatieketen en is een echte teamspeler. Je weet het hart van de stichting te vertalen in verhalen die mensen raken en onze doelgroepen betrekt en aanzet tot actie. Als bestuurslid communicatie draag je zorg en ben je eindverantwoordelijk voor de social mediakanalen van Sintvoorieder1, het vullen en onderhouden van de website(s) en het regelmatig versturen van de nieuwsbrief.

Als bestuurslid communicatie werk je nauw samen met de voorzitter en de projectleiders per regio. Verder vorm je samen met de communicatie vrijwilligers een hecht team en verdeel je de werkzaamheden met elkaar.

De uitdaging voor de komende jaren is het verder uitbouwen van de naambekendheid van onze stichting en het intensiveren van de banden met onze belangrijkste stakeholders. Denk hierbij aan bedrijven, donateurs, media en instellingen die wij ondersteunen.


Werkzaamheden

  • Het vertellen van het verhaal van Sintvoorieder1;
  • Het overzien en vormgeven (beeld en tekst) van alle interne en externe communicatie: inhoud, (huis)stijl, opbouw en vorm;
  • Vullen en onderhouden van de website van Sintvoorieder1;
  • Regelmatig verzenden een nieuwsbrief;
  • Onderhouden van de social mediakanalen van Sintvoorieder1;
  • Optimaliseren de effectiviteit van de communicatie;
  • Meedenken met de bestuursleden en projectleiders over communicatie;
  • Ontwikkelen communicatiemiddelen, flyers, posters en visitekaartjes;
  • Onderhouden van perscontacten,

Jouw profiel 
Je bent enthousiast, actiegericht, proactief, een teamspeler en je hebt een "handen uit de mouwen, voeten in de klei"-mentaliteit. 

Je doet wat je zegt en zegt wat je doet, m.a.w. je hebt transparantie hoog in het vandaal staan en bent in staat om helder en consistent te communiceren met alle doelgroepen

Een netwerk en/of frisse ideeën hoe wij onze stichting beter kunnen profileren en organiseren zijn zeer welkom. Daarnaast is het hebben van de juiste mix tussen betrokken en zakelijk welkom.

Je bent jaarlijks van januari tot en met eind oktober periodiek beschikbaar voor bestuursvergaderingen en voorbereidende werkzaamheden. De bestuursvergaderingen zijn 1x per 5/6 weken.

Vanaf half oktober tot en met half december kun je intensive aandacht geven aan de stichting, m.a.w. aanwezig zijn bij inzamel- en inpakdagen en er zorg voor dragen dat de doelen van de stichting behaald worden.  

 Wij bieden
Een gezellig en inspirerend bestuur gevestigd in de regio Den Haag en contacten met organisaties en individuen die zich bezig houden met sociaal-maatschappelijke thema's.

Naast een bestuur, werkt er een enthousiast en gepassioneerd kernteam van 20-25 vrijwilligers bij onze stichting die allemaal een vrijwilligersfunctie bekleden.

Iedereen die meewerkt aan Sintvoorieder1 doet dit op volledig vrijwillige basis.

Meer informatie:
Voor meer informatie zie www.sintvoorieder1.nl, of neem contact op met  Loes Hellemons (Loes@sintvoorieder1.nl) of Esther Blom (Esther@sintvoorieder1.nl).

Interesse?
Mail ons je CV, met een korte motivatie voor 28 mei 2020, naar info@sintvoorieder1.nl.