De geschiedenis van Sintvoorieder1

De geschiedenis van Sintvoorieder1 begint in 2010. Het Sinterklaasfeest, hét kinderfeest van Nederland, is niet een feest voor álle kinderen. Voor kinderen in crisis- en opvanghuizen en kinderen waarvan hun ouders afhankelijk zijn van de voedselbank is het niet vanzelfsprekend dat Sinterklaas op 5 december langskomt met een kadootje. 

Dit was het moment dat Karin en ik in 2010 besloten om juist die kinderen een mooie Sinterklaas feest te willen geven. Wij zagen zelf op onze kinderverjaardagen de stapels kado's groeien, en realiseerden ons dat veel speelgoed -ongebruikt- in de kast verdween. We riepen al onze vrienden en familie op om eens goed in hun kast te kijken, en al het ‘zo goed als nieuwe’ speelgoed te schenken aan deze kinderen.

Dat iedereen gehoor gaf aan onze oproep was heel bijzonder. Mijn huis stond binnen een mum vol met ‘zo goed als nieuw’ speelgoed, en vanuit de woonkamer coördineerden we dit project. We organiseerde inpak avonden waar vrienden en familie kwamen helpen met het sorteren van de kado's op leeftijd en ze hielpen mee met inpakken van deze kadootjes. De avond voor Sinterklaas brachten we zelf de cadeaus naar instellingen en tehuizen toe.

We zijn de daaropvolgende jaren daarna zo doorgegaan. De warmte en liefde die we ontvingen van de mensen die kado's kwamen brengen, het enthousiasme van de mensen die meehielpen, maar ook de verhalen die we hoorden hoe blij de kinderen in deze instellingen, tehuizen en thuis waren met hun Sinterklaas kado's. Dit heeft ervoor gezorgd dat we in 2012 onze inzameling de naam 'Sintvoorieder1’ hebben gegeven.

We konden in dat jaar onze inzameling uitbreiden met een 2e regio naast Den Haag, namelijk Spakenburg/Amsterdam. Sinds dat jaar zijn wij enorm gegroeid, ook door een samenwerking aan te gaan met de voedselbank Haaglanden. Nu was het mogelijk nog meer kinderen bereiken. In 2013 zijn we dan ook officieel een stichting met een ANBI status.

Binnen een paar jaar konden wij in totaal 5500 kinderen blij maken met Sinterklaas kado en in het jaar 2018 waren het 6700 kinderen en vorig jaar zelf 10.000 kinderen.

In 2018 zijn wij gestart in de nieuwe regio: Rotterdam.
Maar onze ambitie stopt hier niet. In de toekomst willen we nog meer kinderen in Nederland bereiken.

Het belangrijkst voor Sintvoorieder1 is dat alle kinderen in Nederland meetellen en gezien worden!
Wij zijn als stichting trots op ons Haags vrijwilligerskeurmerk. Hoe fijn is het om mensen te kunnen motiveren om zoveel meer voor een ander te kunnen betekenen door het doen van vrijwilligerswerk,

Wij zijn er trots op dat wij daaraan kunnen bijdragen en wij zijn ons warme netwerk enorm dankbaar voor hun steun de afgelopen jaren.

Wil jij ons meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een Sinterklaas kado te geven? Kijk op onze site voor meer informatie over wat je al bedrijf/instelling of particulier kan doen.

Liefs,
Esther Blom

Voorzitter en founder van Sintvoorieder1