Paling.nl en Meyn Graphic Design in  actie voor chocoladeletters!

Paling.nl, Meyn Graphic Design en Sintvoorieder1 slaan handen ineen om met unieke actie zoveel mogelijk letters in te zamelen!

Vader Alex van paling.nl en dochter Melissa van Meyn Graphic Design dragen dit kinderfeest echt een warm hart toe. Samen met lokale ondernemers hebben zij zich ingezet om chocoladeletters in te zamelen en hun netwerk en klanten aangespoord om een donatie te doen aan de stichting Sintvoorieder1. In de nieuwsbrief van Paling.nl, die verzorgd wordt door Meyn Graphic Design, zijn de relaties attent gemaakt op Sintvoorieder1, inclusief een QR-code voor directe donaties.
 
Wat drijft de mens achter dit initiatief? Daar willen wij graag meer van weten.
Binnen het gezin van Alex heeft dit feest een bijzonder plekje. Zij vinden dat ieder kind met Sinterklaas een cadeautje verdient. Sinterklaas is de kindervriend die geen onderscheid maakt op basis van je afkomst of omgeving waar je geboren bent. Wij zijn allemaal kind van iemand en daarmee zij wij allemaal gelijk. Dochter Melissa is al 23 jaar Piet en ervaart zelf hoe het is om kinderen te verrassen tijdens de intocht van Sinterklaas in Eemdijk en Spakenburg. Zij vertelt hoe bijzonder het is hoe een beetje aandacht al zo’n grote lach op de gezichten van kinderen kan brengen. Een praatje maken en snoepjes uitdelen is geweldig, maar dat zij ook echt een cadeau ontvangen van Sinterklaas is het grootste geschenk wat je kinderen kunt geven. Sinterklaas is er voor iedereen en wat is het fijn dat er een stichting is die dit letterlijk waar kan maken.
 
Waarom hebben ze deze actie vanuit hun bedrijf vormgegeven?
Alex verteld dat maatschappelijk verantwoord ondernemen niet iets is wat je doet voor de buitenwereld, maar het komt uit je hart. Zorgen voor elkaar en geven om elkaar komt misschien voort uit onze christelijke opvoeding waarbij zorgdragen voor de natuur en liefde voor mensen een wezenlijk onderdeel is. Er is een spreekwoord dat zegt ‘Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen’. Door zelf aan Sintvoor1 ieder deel te nemen en het ook te delen met onze relaties vergroten we met elkaar het aantal kinderen dat ook een cadeautje krijgt. Sinterklaas mag geen deur voorbijrijden, alle kinderen een cadeautje. Daar gaat het om voor ons dit jaar rond Sinterklaas!
 
Melissa sluit aan met de volgende tips:
Iedereen kan een actie opzetten om geld, cadeaus of chocoladeletters in te zamelen. Je zult zien dat als je klein begint, bijvoorbeeld door je naaste familie en vrienden er op te attenderen dat het snel zal uitrollen tot een leuke inzamelingsactie. En zoals Alex al zegt: ‘Deel en vermenigvuldig’!
 
Binnen een week hebben zij honderden chocoladeletters ingezameld en er zijn mooie donaties binnengekomen. Er is zelfs competitie ontstaan tussen klanten om wie de meeste chocoladeletters inzamelt. Klanten zijn zelf in hun bedrijven een actie gestart. Iedereen die letters kwam brengen werd, met toestemming, op de foto gezet en op social media gepost, dit werd weer gedeeld, waardoor het nog meer ging leven. Met de klanten van Paling.nl en Meyn Graphic Design is het zo succesvol geworden!

Alex en Melissa weten het zeker: Volgend jaar doen wij weer mee! 

Mocht je door dit verhaal ook enthousiast geworden zijn? Wij denken graag met je mee om voor jou bedrijf een actie op te zetten. Neem gerust contact met ons op.

PS: Voor de lekkerste paling en heerlijke relatiegeschenken kijk op paling.nl en voor prachtig grafisch ontwerp kijk op Meyn Graphic Design