Opening pakhuis en Sinterklaas seizoen 2020

Geslaagde opening 

Pakhuis en Sinterklaasseizoen

Zaterdag 5 september heeft wethouder Nadine Stemerdink van de gemeente Leidschendam-Voorburg de officiële opening verricht van het pakhuis van Sintvoorieder1 en het nieuwe sinterklaas seizoen. Ruim 75 vrijwilligers, vrienden van Sintvoorieder1 en overige geïnteresseerden hebben deze dag een kijkje genomen in het nieuwe pakhuis aan de Dokter van der Stamstraat 4 in Leidschendam.

Esther Blom, voorzitter en founder van Sintvoorieder1 benadrukte in haar speech nogmaals het belang van de stichting. "Heeft de stichting vorig jaar ruim 10.000 kadopakketten verzorgd, de verwachting is dat in de huidige situatie met corona, de aanvragen voor dit jaar behoorlijk zullen stijgen. Daarom zijn we ook enorm blij dat we elk jaar weer kunnen rekenen op de inzet van heel veel vrijwilligers" Vervolgens overhandigde Esther wethouder Stemerdink namens Sintvoorieder1 het boekje "Daar is Sinterklaas" over Thijs van 3 en zijn zusje Hannah van 5 die uitkijken naar pakjesavond.

Het boekje over de magie van Sinterklaas sluit mooi aan bij de motivatie van de wethouder om in 2019 voor het eerst samen te werken met Sintvoorieder1, waardoor 800 kinderen in Leidschendam-Voorburg alsnog een mooie sinterklaasavond hebben kunnen vieren. "Ik herinner me nog van vroeger, dat je als kind gespannen zat te wachten tot Sinterklaas kwam, en dat je dan gebonk op de deur hoorde, en dat er dan ineens een zak met cadeautjes op je stond te wachten. Dat gevoel gun je ieder kind." Stemerdink vertelt dat ze van haar vader heeft meegekregen dat ieder mens telt en gelijkwaardig is. "Het mag niet zo zijn dat waar je wiegje staat en hoe vermogend je ouders zijn bepaald of je dat soort momenten kent.

Onder het genot van een hapje en drankje, gesponsord door de Cupcake Diva's, Mood4Food en Ijssalon Fanielje, nam iedereen de gelegenheid waar om in kleine groepen het nieuwe pakhuis te bewonderen.

Joey Koeijvoets van Leidschendam-Voorburg.tv, mediapartner van SIntvoorieder1, verraste de bestuur en vrijwilligers met een bestelwagen vol nieuw speelgoed. Samen met Speelgoedbank IKROS Zoetermeer (Ieder Kind Recht Op Speelgoed) heeft hij de afgelopen maanden in totaal 1.500 nieuwe kado's verzameld.

Pakhuis Sintvoorieder1 officieel geopend

Bekijk hier het video verslag van de opening, gemaakt door Leidschendam-Voorburg.tv