Etage 0 draagt bij aan het doel van Sintvoorieder1

Projectleider Amsterdam/Spakenburg, Roos ontvangt een mooie cheque van Maria Korini van Etage 0

Maatwerk detacheerder Etage 0 draagt met verschillende initiatieven bij aan het doel van Sintvoorieder1

Het succes van Sintvoorieder1 zit hem in de kracht van betrokken en bevlogen mensen die ons en daarmee de kinderen een warm hart toe dragen. En soms zit achter die mensen en bedrijven een extra mooi verhaal. Het eerste wat ons opviel op de site van Etage 0, een interim specialist, is dat zij echt het verschil willen maken. Niet alleen op het gebied van de opdrachtgevers maar ook voor de maatschappij. Een van de beloftes is namelijk letterlijk; teruggeven aan de maatschappij! Van die mentaliteit worden wij heel blij. Genoeg reden om oprichter Gerard Hoedjes en directeur Maria Korini het hemd van het lijf te vragen!
 
‘De reden dat wij Sintvoorieder1 een warm hart toedragen is simpel. Kinderen zijn onze toekomst en wij vinden het heel belangrijk dat zij zo lang mogelijk ongelimiteerd kunnen blijven dromen en niet al op jonge leeftijd worden geconfronteerd met de harde werkelijkheid waarin hun ouders wellicht leven. Door groot te durven dromen zet je de standaard voor jezelf en zal je kans ook veel groter zijn om dat ook daadwerkelijk te bereiken. Het mag voor geen kind zo zijn dat zij geen sinterklaascadeautje krijgen terwijl al hun vriendjes dat wel krijgen. Met zoiets ‘kleins’ kunnen we voor een kind al een verschil maken.’
 
Een van de beloftes van Etage 0 is; teruggeven aan de maatschappij. Hoe doen jullie dat?
‘Etage 0 is een snelgroeiend bedrijf en het fantastische daarvan is dat des te groter we worden, des te meer we terug kunnen doen voor de wereld waarin we leven. Van vele goede doelen hebben wij gekozen voor kinderen omdat kinderen zelf nog maar weinig invloed kunnen uitoefenen op hun eigen geluk en daar anderen zoals hun ouders, school en de maatschappij voor nodig hebben’.
 
Maatschappelijk ondernemen is een hot item en soms makkelijker gezegd dan gedaan. Heb jij een tip voor andere bedrijven?
‘Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de samenleving een handje te helpen. De wereld is er op veel vlakken niet al te best aan toe dus het steunen van super goede doelen zoals Sintvoorieder1, maar ook doelen als Warchild en Make-a-Wish is het minste wat wij kunnen doen. Als we onze jeugd krachtig en weerbaar maken dan kan de toekomstige maatschappij op hen bouwen.
 
Het maatschappelijk ondernemen zit in het DNA van ons bedrijf. Het gaat niet alleen om doneren en financieel steunen van goede doelen. Wij geven onze collega’s de ruimte en mogelijkheid om een enkele dagen per jaar zich in te zetten voor een, door hun gekozen goed doel. Zo gaan we binnenkort 400 kadootjes inpakken voor Sintvoorieder1. Dat is ook maatschappelijk ondernemen!’
 
Kijk voor meer informatie over Etage 0 op de website van Etage 0.