Blog   
Family & Friends

Dat is het thema van de opening van het nieuwe Sinterklaas seizoen van Sintvoorieder1. Op een bijna net zo regenachtige zaterdag als de opening van vorig jaar, ga ik met manlief en de meiden op pad naar de Sintopslag. “Wat is dat precies, een Sintopslag en waarom worden daar cadeautjes verzameld?” vraagt de oudste in de auto. “Tja, daar werken allemaal Hulpsinterklazen die ervoor zorgen dat Sinterklaas ook cadeautjes langsbrengt bij kinderen die het minder goed hebben” antwoord ik.

En zo mogen de vrijwilligers ook wel genoemd worden: ”Hulpsinterklazen.” Ieder seizoen werken zij weer keihard om al die kinderen blij te maken met een cadeau op 5 december. “En lopen er dan ook allemaal Pieten bij de Sintopslag?” vraagt de jongste. “Nee joh, die zitten nog allemaal in Spanje.” Zo, dat vraagstuk is ook weer opgelost.

Vanuit het grauwe, natte weer, stappen we binnen in een warme, gezellige en vooral enthousiaste sfeer. We worden welkom geheten met een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er van alles te doen. Van grabbelton tot suikerspinnen. Ook een wedstrijd cadeautjes inpakken mag niet ontbreken. Met ingespannen gezichten doen zelfs de kleinste kinderen hun uiterste best een cadeau zo snel mogelijk in te pakken. Ik zie al een volgende generatie Hulpsinterklazen voor me. De kinderen vermaken zich prima. Voor de vrijwilligers is het een gezellig weerzien en wordt er onderling heel wat bijgepraat. De Sintopslag is weer helemaal opgeruimd. Dozen met nieuw speelgoed wat in de loop van het jaar gedoneerd is, zijn uitgezocht en er is ruimte vrij gemaakt voor de speelgoeddonaties die nog gaan komen.

Uit het welkomstwoord van Esther blijkt dat er ook dit jaar weer veel positieve ontwikkelingen zijn. Zo zijn er 4 Projectleiders aangenomen voor Den Haag. Rijka, Daniela, Annemieke en Miranda: Welkom binnen het team van Sintvoorieder1! 

We hebben een nieuwe vestiging in Rotterdam. Ook in die regio kunnen we nu kinderen, die het moeilijk hebben, blij gaan maken met een sinterklaas cadeau. Den Haag FM gaat uitzenden voor ons en de Haagse Hogeschool gaat een marketingcampagne opzetten voor de komende drie maanden. Heel mooi nieuws dus. Als kers op de taart wordt de nieuwe website van Sintvoorieder1 gelanceerd. Een mooie, sprankelende website met een duidelijke boodschap; Ieder kind verdient een cadeau op 5 december!

Kortom iedereen staat weer in de startblokken om heel wat kinderen blij te maken. We gaan er weer een fantastisch seizoen van maken met elkaar!

Marcia van Eck

Partners die ons steunen, bedankt!

Wil jij als bedrijf of maatschappelijke organisatie ook mee helpen, neem contact op!