Wat doen wij?

Stichting Sintvoorieder1 heeft als doelstelling om zoveel mogelijk kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar van een sinterklaaskado ter waarde van ongeveer 15 euro te voorzien. De kado’s zijn bedoeld voor kinderen voor wie een sinterklaaskado niet vanzelfsprekend is. Vaak zijn deze kinderen afhankelijk van voedselbanken of (crisis)opvang (o.a. blijfhuizen, open opvangcentra en begeleid wonen).

Daarnaast willen wij waar mogelijk voorzien in het doneren van kado’s gedurende het jaar, zoals groeps-, verjaardags- en troostkado’s (een knuffeldier in geval van groot verdriet en/ of eenzaamheid). Ook voorzien wij in andere behoeften zoals de donatie van boeken aan het project de Boekenwurm in Den Haag.

Speelgoed dat te groot is om als individueel kado te geven (bijvoorbeeld een racebaan of poppenhuis), wordt als groepskado aangeboden aan opvanghuizen voor in speelkamers en projecten van therapeutische of educatieve aard.

Overgebleven speelgoed
Voor speelgoed wat wij overhouden of niet bruikbaar achten voor ons eigen doel, proberen we zoveel mogelijk een andere mooie bestemming te vinden. Zo wordt een deel geschonken aan Dorcas. Zij delen het speelgoed vervolgens uit aan kinderen in ontwikkelingslanden en voormalig Oost-Europa. Kijk voor meer informatie op www.dorcas.nl.
Ook gaat een deel van dit speelgoed naar Weggeefwinkel Den Haag. Daarnaast laten wij opvanghuizen, het Rode Kruis en andere instellingen overgebleven speelgoed bij ons uitzoeken.